Alaaddin Serdar Ballı - İşitme Sağlığı ve Teknolojileri Uzmanı
1974 yılında Hatay’ın eşsiz ilçesi Yayladağı’nda dünyaya geldim. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi doğduğum bu güzel ilçede tamamladıktan sonra, üniversite hayallerim için Malatya’da bir yıl dershane eğitimi aldım. Azim ve kararlılıkla çalışarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Odyometri Bölümünü kazandım. 1995 yılında ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Odyometri Bölümünden mezun olarak mesleki kariyerime ilk adımımı attım.
Mezuniyetimin ardından, işitme sağlığı alanında uzmanlaşma hedefiyle İstanbul’da sektörün öncüsü olan bir distribütör firmada çalışmaya başladım. Burada, sektörün temel dinamiklerini ve başarı sırlarını, iş hayatımda büyük etkisi olan ilk patronum Dilek Hanım’dan öğrendim. Bu deneyim, kariyerimde bir mihenk taşı oldu.
2000 yılında vatani görevimi yerine getirdim. Askerlik dönüşünde, geçici bir süre için Tavşanlı/Kütahya’da bir arkadaşımın yerine bakmak üzere emanetçi olarak göreve başladım. Ancak bu geçici süre, benim için uzun vadeli bir girişime dönüştü. 2003 yılında Kütahya Merkez’de
Garanti İşitme Cihazları adıyla kendi işletmemi kurarak girişimcilik serüvenime adım attım.
Kendi işletmemi başarıyla büyütmenin ardından, 2013 yılında Afyonkarahisar’da
Duy-Mak İşitme Cihazları şubesini açtım. 2014 yılında ise
Protim İşitme Merkezleri markasıyla kurumsallaşma yoluna girdim. Bu süreçte, Aydın, Mersin ve Hatay başta olmak üzere toplamda 12 şube ile hizmet verdim. Ancak, 2020 yılı pandemi döneminin zorluklarıyla karşılaştığımızda, stratejik bir karar alarak küçülmeye gittim ve yalnızca Kütahya ile Afyonkarahisar’daki şubelerimi sürdürmeye odaklandım.
Mesleki kariyerimin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer almak benim için her zaman bir öncelik olmuştur. Ülkemizde genellikle emeklilik dönemine bırakılan bu tür çalışmalara genç yaşta adım atmak, hem topluma hem de memleketime hizmet etme fırsatı sundu. Ankara’da, güven ve samimiyet temelli ilişkilerle başladığımız bu yolda, birlik ve beraberlik mesajlarını taşıyarak geleceğe köprüler kurmak için çalışmalar yürüttüm.
Bu süreçte bana eşlik eden, destek veren ve tecrübeleriyle yoluma ışık tutan sektörümüzün kıymetli üyelerine sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Samimiyet ve dayanışma ile çıktığımız bu yolda, daha büyük hedeflere ulaşma azmiyle çalışmaya devam edeceğim.
İnstagram:
@aserdarballi