Neler yeni

Evde Kal Türkiyem 💕

Korona virüs ve sebep olduğu COVID-19 hastalığından kendinizi ve çevrenizdekileri korumak için, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı 14 Kural'a uymanızı önemle rica ederiz.

Daha Fazlası

Sponsorluk Anlaşması 🎭

Öneri, istek, görüş, reklam ve sponsorluk, anlaşmaları hakkında bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Daha Fazlası

Forum Kuralları! 🤔🤔

Forum İsitme! kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır.

Daha Fazlası
  • Merhaba Ziyaretçi, Forumumuz ücretsizdir. Herhangi bir kar amacı gütmemektedir. Amacımız; İşitme Cihazı kullanıcılarının, İşitme Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve bilgilendirmektir. Ayrıca bu kitlelere hizmet verecek olan Odyolog ve Odyometrist arkadaşlara destek olmak içindir. Bizlere destek olmak için Abone olup tavsiye etmeyi unutmayınız.
  • Değerli Forum Kullanıcılarımız; Şikayet kısımlarında açılan asılsız şikayetlerden forumumuz sorumlu değildir. Asılsız şikayet yapan kişiler için forum kullanıma kapatılacak ve mesajları silinecektir. Asılsız şikayet yapan kişilere ait bilgiler resmi kanalla forumumuzdan talep edildiğinde ilgili kuruma teslim edilecektir.

senna

Üye
Selam
işitme kaybı teşhisi konulduğundan beri sürekli neler yapabilirim nelerle karşılaşırım hazırlıklı olmak için araştırma yapıyorum. Ordu, Samsun, Giresun da işitme merkezlerine de uğradım. Çok farklı bilgiler ve fiyatlar aldım. Öncelikle işitme cihazı fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz? Kulak içi işitme cihazı fiyatları ne kadar? Görünmeyen işitme cihazları fiyatları ne kadar? Ponak işitme cihazı fiyatları ne kadar? Simens işitme cihazı fiyatları ne kadar? Otikon işitme cihazı fiyatları ne kadar? Kusura bakmayın çok soru sorduğumun farkındayım. Kafam çok karıştı. Çok farklı şeyler duydum.

Bookman

Administrator
Yönetici
FRM Master
Web sitesi
forumisitme.com
Merhabalar

İşitme cihazı fiyatları markalar arası farklılık göstermektedir. Tüm markalar göz önünde bulundurursak şu günümüzde 1 adet işitme cihazı fiyatı 2.250,00 TL -2.500,00 TL civarından başlayıp 16.000,00 TL - 17.000,00 TL civarına kadar yükselmektedir. Bazı işitme cihazları tek taraflı kullanılamadığı için çift olarak alınmaktadır.

Markalar arası fiyat farklılıkları olduğu için farklı fiyatlar duymanız gayet doğal. Aynı işlemciye, aynı rem kapasitesine ve aynı depolama birim kapasitesine sahip tüm bilgisayarların fiyatı aynı mı?

Bazı markalarda cihazın kulak içi, kulak arkası, görünmeyen işitme cihazı olması fiyatı etkilememektedir. Fiyat model den modele değişiklik göstermektedir. Bazı markalarda işe kulak içi işitme cihazı fiyatları, kulak arkası işitme cihazı fiyatları, görünmeyen işitme cihazı fiyatları farklılık göstermektedir.

Phonak işitme cihazı fiyatları 2.500,00TL - 3.000,00 TL civarından başlamakta 15.000,00 TL - 16.000,00TL civarına kadar gitmekte diye biliyorum.

Siemens işitme cihazı fiyatları demeden önce şunu belirtmek isterim. Artık siemens işitme cihazı diye bir cihaz bulunmamakta. Elinde çok eski cihazlardan kalmış kişiler varsa onu bilemem. Siemens İşitme Cihazları tam olarak yılını hatırlamıyorum ama yaklaşık 3-5 yıl önce işitme cihazı birimini Sivantos isimli firmaya sattı. Satın alan firma belirli bir zaman sonra Siemens markası yerine kendi markası olan Signia markasını işitme cihazları üzerine basmaya başladı.

Siemens işitme cihazlarındaki tüm çalışan ve ekipmanlar devredildiği için kalite olarak bir farklılık arzetmemekte. Bu durum bölgelerinde siemens işitme cihazı satamayan firmaların satışlarda kullandığı safsata cümleleri de ortadan kaldırdı. Neymiş siemens çok dalda iş yapıyormuş, x marka ise sadece işitme cihazı işi yapıyormuş o nedenle x marka daha kaliteli oluyormuş. Kendi sattığı markaya güvenmeyip bunun gibi bir sürü safsatalar la cihaz satmaya çalışanları duydukça inanın çok üzülüyorum.

Neyse biz konumuzun özüne dönelim;
Signia işitme cihazı fiyatları ve Oticon işitme cihazı fiyatları da bildiğim kadarıyla Phonak işitme cihazı fiyatları gibidir.

Web sitesi
www.protimisitme.com
Selam

Sayın @Bookman ın da dediği gibi işitme cihazı fiyatları markalar arası farklılık göstermekte. Ancak işitme cihazı kullanıcıları, günümüz teknolojisini ve işitme cihazı fiyatları göz önünde bulunduracak olursak hangi marka olursa olsun en azından 4.000,00TL-5.000,00TL civarında cihaz almalı ki ilerleyen dönemlerde rahat etsin.

Bu konuda genellikle ilk defa işitme cihazı kullanıcıları, ürün ve getirdikleri konusunda pek deneyimli olmadığı için ekonomik cihazları tercih etmekte. İkinci veya 3. cihazını alan kişiler ise artık işitme cihazını ve farklılıklarını daha iyi ayırt edebildikleri için 5.000,00 TL üstü cihazları tercih etmektedirler.