Neler yeni

Evde Kal Türkiyem 💕

Korona virüs ve sebep olduğu COVID-19 hastalığından kendinizi ve çevrenizdekileri korumak için, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı 14 Kural'a uymanızı önemle rica ederiz.

Daha Fazlası

Sponsorluk Anlaşması 🎭

Öneri, istek, görüş, reklam ve sponsorluk, anlaşmaları hakkında bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Daha Fazlası

Forum Kuralları! 🤔🤔

Forum İsitme! kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır.

Daha Fazlası
  • Merhaba Ziyaretçi, Forumumuz ücretsizdir. Herhangi bir kar amacı gütmemektedir. Amacımız; İşitme Cihazı kullanıcılarının, İşitme Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve bilgilendirmektir. Ayrıca bu kitlelere hizmet verecek olan Odyolog ve Odyometrist arkadaşlara destek olmak içindir. Bizlere destek olmak için Abone olup tavsiye etmeyi unutmayınız.
  • Değerli Forum Kullanıcılarımız; Şikayet kısımlarında açılan asılsız şikayetlerden forumumuz sorumlu değildir. Asılsız şikayet yapan kişiler için forum kullanıma kapatılacak ve mesajları silinecektir. Asılsız şikayet yapan kişilere ait bilgiler resmi kanalla forumumuzdan talep edildiğinde ilgili kuruma teslim edilecektir.

Soru Neden çift taraflı işitme cihazı?

Angaralı

Üye
Selamaleykum
Öncelikle benim memlekette ikamette Ankara. Bize Angaralı derler.
Benim kafam çok karıştı, googleda işitme cihazı kullananların yorumları dedim pek bişey bulamadım. İşitme cihazları kullanıcı yorumları dedim bişey bulamadım. Velhasıl kelam sizin siteye geldim. Burada da çok fazla yorum bulamadım.
Ben kulaklarım az işitiyor diye doktara gittim. İşitme kaybın var cihaz kullanacan dedi. İki kulağımda işitmiyormuş. işitme kaybım varmış. Yaş 42 olunca devlet iki kulağıma vermiyormuş. Tek kulak yazacam dedi. Neyse raporu aldım çıktım. İşitme merkezine gittim. İşitme merkezindeki bayan bana iki kulak kullanman lazım yoksa kullanmadığın kulağın ilerde çok kötü olur dedi. Ben şimdi tek kulak mı almam gerek çift kulakmı almam gerek. Daha önce tek kulak cihaz kullanmış ve sonrasında çift kulağına işitme cihazı kullanan arkadaşlar varsa onlardan da yorum almak isterim.

Bookman

Administrator
Yönetici
FRM Master
Web sitesi
forumisitme.com
AleykumSelam

Tekrar aramıza hoşgeldiniz. Evet şuan prosedür gereği daha önce çift cihaz almamış 18+ kişilere direkt çift cihaz raporu verilmesi bildiğim kadarıyla mümkün değil. Umuyorum şimdilik. Bu konuda sektör olarak çalışmalar var. İlerleyen zamanlarda bu durum düzelecektir. Nasıl iki gözü görme özürlü olan birisine gözlük tek göz olarak verilmiyor. Bizim sektörde de iki kulağında işitme kaybı olan kişilere tek işitme cihazı verilmeyecek.

İşitme cihazı sektöründe 18+ kişilerde ikinci kulağa cihaz alırken, ilk cihazı aldığıktan 6 ay sonra fayda görmüş ise ikinci kulağına rapor çıkartıp işitme cihazı alabilir.

Şimdi neden çift taraflı işitme cihazı alınmalı? Bu konuda Neden Çift Taraflı İşitme Cihazı Almalıyım? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederim.