Neler yeni

Evde Kal Türkiyem 💕

Korona virüs ve sebep olduğu COVID-19 hastalığından kendinizi ve çevrenizdekileri korumak için, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı 14 Kural'a uymanızı önemle rica ederiz.

Daha Fazlası

Sponsorluk Anlaşması 🎭

Öneri, istek, görüş, reklam ve sponsorluk, anlaşmaları hakkında bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Daha Fazlası

Forum Kuralları! 🤔🤔

Forum İsitme! kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır.

Daha Fazlası
  • Merhaba Ziyaretçi, Forumumuz ücretsizdir. Herhangi bir kar amacı gütmemektedir. Amacımız; İşitme Cihazı kullanıcılarının, İşitme Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve bilgilendirmektir. Ayrıca bu kitlelere hizmet verecek olan Odyolog ve Odyometrist arkadaşlara destek olmak içindir. Bizlere destek olmak için Abone olup tavsiye etmeyi unutmayınız.
  • Değerli Forum Kullanıcılarımız; Şikayet kısımlarında açılan asılsız şikayetlerden forumumuz sorumlu değildir. Asılsız şikayet yapan kişiler için forum kullanıma kapatılacak ve mesajları silinecektir. Asılsız şikayet yapan kişilere ait bilgiler resmi kanalla forumumuzdan talep edildiğinde ilgili kuruma teslim edilecektir.
Koklear İmplant Kullanıcılarının Hakları

PİL:
Yaptığımız iki ankette de %60 kullanıcının pil ara farktan haberdar olmadığı ortaya çıkmıştır. Koklear İmplant Pili için SGK her yıl KDV Hariç 360,00TL Ödeme Yapmaktadır. Hastanelerde görevli 1 (bir) KBB uzman doktoru raporuna istinaden; her bir koklear implant için günde en fazla 1 (bir) adet pil olmak üzere 1(bir) yıllık miktarlarının bedeli SGK tarafından karşılanır. Bir pil için SGK katkı payı 1 TL olup yıllık 360 TL’dir.

BATARYA: Şarj edilebilir batarya için SGK KDV Hariç 360,00 TL ödeme yapmaktadır. Hastanelerde görevli 1 (bir) KBB uzman doktoru raporuna istinaden; tek kullanımlık pilin yıllık bedelini aşmamak şartı ile yılda 1 adet şarj edilebilir pil bedeli SGK tarafından karşılanır. Şarj edilebilir pile SGK katkı payı 360 TL’yi geçemez.

ARA KABLO: SGK Ara Kablo için KDV Hariç 203,00 TL ödeme yapmaktadır. Hastanelerde görevli 1 (bir) KBB uzman doktoru raporuna istinaden; 0-5 yaş için yılda 5 (beş) adet, 5-10 yaş için yılda 3 (üç) adet, 10 yaş ve üzeri için yılda 2 (iki) adet, olmak üzere kablo bedeli Kurumca karşılanır. 1 adet kablo bedeli 203,00 TL’dir.

İŞLEMCİ: SGK İşlemci Bedeli için KDV Hariç 16.800 TL Ödeme yapmaktadır. 7 yılını dolduran koklear implant işlemcileri 3. basamak hastanelerde 3 (üç) KBB hekiminin raporu sonrası yenilenebilmektedir. 7 yıldan önce işlemciler SGK kapsamında yenilenemez. Ancak firması tarafından verilen teknik rapor ile birlikte üçüncü basamak hastanesi tarafından düzenlenen 3 (üç) Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzman hekiminden oluşan sağlık kurulu raporu sonrasında süresinden önce yenilenebilir. 7 (yedi) yılı dolduran kişilerde üçüncü basamak resmi sağlık kurumları tarafından düzenlenen 3 (üç) Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzman hekiminden oluşan sağlık kurulu raporuna istinaden yenilenebilmektedir. İşlemcinin değişiminde SGK’nın katkı payı 16.800 TL’dir.

PİL YUVASI: SGK Pil Yuvası için KDV Hariç 252,84 TL ödeme yapmaktadır. Kullanıcı kusuru olmaksızın bozulan pil yuvaları garanti kapsamının dışında ancak 2 (iki) yılda bir olmak üzere üçüncü basamak hastanelerde düzenlenen 3 (üç) Kulak Burun Boğaz uzman doktordan oluşan sağlık kurulu raporuna istinaden yenilenir. Bu süreden önce yenilenmez. Pil yuvasının değişiminde SGK’nın katkı payı 252,84 TL’dir.

BOBİN, TRANSMİTTER: SGK Bobin, Transmitter için KDV Hariç 280,00 TL ödeme yapmaktadır. Kullanıcı kusuru olmaksızın koklear implant ve beyin sapı implantına ait aktarıcılar (transmitter, bobin), garanti kapsamının dışında ancak 2 (iki) yılda bir olmak üzere üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarınca düzenlenen 3 (üç) Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzman hekiminden oluşan sağlık kurulu raporuna istinaden yenilenir. Bu süreden önce yenilenmez.

Bu konudan sonra mutlaka şu konuyuda okumanızı tavsiye ederim. TIKLAYINIZ.