Neler yeni

Evde Kal Türkiyem 💕

Korona virüs ve sebep olduğu COVID-19 hastalığından kendinizi ve çevrenizdekileri korumak için, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı 14 Kural'a uymanızı önemle rica ederiz.

Daha Fazlası

Sponsorluk Anlaşması 🎭

Öneri, istek, görüş, reklam ve sponsorluk, anlaşmaları hakkında bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Daha Fazlası

Forum Kuralları! 🤔🤔

Forum İsitme! kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır.

Daha Fazlası
  Ziyaretçi sayfa görüntülememiz sınırlıdır.
  • Merhaba Ziyaretçi, Forumumuz ücretsizdir. Herhangi bir kar amacı gütmemektedir. Amacımız; İşitme Cihazı kullanıcılarının, İşitme Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve bilgilendirmektir. Ayrıca bu kitlelere hizmet verecek olan Odyolog ve Odyometrist arkadaşlara destek olmak içindir. Bizlere destek olmak için Abone olup tavsiye etmeyi unutmayınız.
  • Değerli Forum Kullanıcılarımız; Şikayet kısımlarında açılan asılsız şikayetlerden forumumuz sorumlu değildir. Asılsız şikayet yapan kişiler için forum kullanıma kapatılacak ve mesajları silinecektir. Asılsız şikayet yapan kişilere ait bilgiler resmi kanalla forumumuzdan talep edildiğinde ilgili kuruma teslim edilecektir.

Soru Hangi işitme cihazını almalıyız?

Newroz

Üye
Merhabalar

Bu hafta facebookta 2 farklı gruba babam için tavsiye edilen cihazlar hakkında sorular sordum. Lakin çok tatmin edici cevaplar alamadım. Büyük bir çoğunluk kendi markasını övdü. Babam için cihaz araştırırken bir firmaya gittik oticon siya cihazı çok iyi dedi. Başka bir firmaya gittik oda phonak marvel cihaz çok iyi dedi. Tarafsız olarak bana bu konuda düşüncelerini yazacak olan arkadaşlar fikirlerini yazarlarsa sevinirim.

İyi akşamlar..

Bookman

Administrator
Yönetici
FRM Master
Web sitesi
forumisitme.com
Merhabalar

Tahmin ettiğim paylaşımlar sanırım. Yorumları bende okudum. Öncelikle bu tarz platformlarda dikkat edilmesi gerekenler konusunda kısa bilgilendirme yapmak isterim. Bu platformlarda yorum yapanları ve amaçlarını sınıflandıracak olursak;

• Aleni firma sahibi olanlar; bu kişilerin yorumları sadece yanlıdır. Sizin için hatalı yorum yapma ihtimalleri çok zayıftır.
  • Gizli firma sahibi ve/veya temsilcisi; bu kişilerin yorumları yanlı ve/veya karalayıcıdır. Rakip firmaya ait cihazı kullanmış ve/veya denemiş beğenmemiştir. Kendi sattığı markayı ise kullanmış ve/veya denemiş ve çok iyi olduğunu söylerler. Yüksek riskli gruptur.
  • Kullanıcı grubu; bu grubun yorumlarında en önemli kısım doğrulup yorumdaki doğruluk payıdır. Şuana kadar sosyal medyada çok masum ama bir o kadar da çok tehlikeli yanlış yorumlarla karşılaştım.
Bu konuda ilerleyen zamanlarda daha detaylı bir yazı paylaşacağım. Bu kısa bilgilendirme sonrası gelelim asıl konumuza. Şunu belirtmek isterim ki bahsi geçen markaların her ikisi de üretim kalitesi olarak iyi markalar arasındadır. Ses kalitesi olarak kişiler arası farklılık arz etmektedir. Ses kalitesinin iyi veya kötü olması yapılan ayarlamaya bağlıdır. İyi dediğimiz bir cihaz yanlış ayarlama ile bir anda çok kötü bir cihaz olarak nitelendirilebilmektedir.

Size herkes kendi markalarını denemenizi önerecektir. Çok fazla cihaz denemek kafa karışıklığına sebep olabilir. Ama enaz 3 marka ve/veya model işitme cihazı denemenizde fayda vardır. Cihaz denemesi yapılırken fiyat kısmı daima sona bırakılmalıdır. Fiyata bağlı bilinçaltı karar vermemeniz gerekir. Önemli olan ilk kriter ses kalitesinin hoşunuza gitmesidir. Hangi cihazı alacağınız kararını verirken fiyat 3. etkendir.

İşitme cihazının baş ağrısı yaptığı meselesi için yine yakında bir konu paylaşımı yapacağım. Forumumuzu takip etmenizi öneririm.

Ayrıca işitme cihazı alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusuna yazılmış olan şu cevabı okumanızı tavsiye ederim.
KONUYA ULAŞMAK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ!

Hangi İşitme cihazı konusuna paralel olan, siz olsanız hangi işitme cihazını alırdınız başlıklı sorunun cevabını da okumanızı tavsiye ederim. KONUYA ULAŞMAK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ!

Merhabalar

Bu hafta facebookta 2 farklı gruba babam için tavsiye edilen cihazlar hakkında sorular sordum. Lakin çok tatmin edici cevaplar alamadım. Büyük bir çoğunluk kendi markasını övdü. Babam için cihaz araştırırken bir firmaya gittik oticon siya cihazı çok iyi dedi. Başka bir firmaya gittik oda phonak marvel cihaz çok iyi dedi. Tarafsız olarak bana bu konuda düşüncelerini yazacak olan arkadaşlar fikirlerini yazarlarsa sevinirim.

İyi akşamlar..
Oticon işitme cihazı ile Phonak işitme cihazını karşılaştıralım;

Birkaç kritere göre fikirlerimi yazmaya çalışayım.

Ürün kalitesi; Şahsi fikrim hemen hemen aynı.
Ses Kalitesi; Bu noktada işitme cihazı kullanıcı yorumları baz aldığımızda Phonak daha iyi denilmekte.
Servis Ağı: Şahsi fikrim hemen hemen aynı.
Servis Kalitesi: Bayi feedback lerine göre Phonak daha sistemli, hızlı, ekonomik.